Vi stödjer bra projekt

På Olympicaskolan stödjer vi några olika projekt som ankynter till vårt eget arbete med människors lika värde och idrott och hälsa.

Den 12 juni 2019 samlade vi all vår personal i Leksand för att jobba tillsammans, gå igenom vad som gäller inför hösten samt inspirera till samarbete mellan våra enheter. Under förmiddagen hade vi förmånen att få träffa Jon Knuts, hockeyspelare i Leksands IF, och lyssna på hans syn på lagledare, lagarbere och hur man kan vända nederlag till seger.

Tobias Forsbergstiftelsen

I samband med denna trevliga presentation berättade vi även för personalen att vi tänkte ge en gåva till minne av Tobias Forsberg. Tobias blev olyckligt skadad under den förra säsongen och vårt tack till att Jon ställde upp den 12:e var att skänka en gåva till Tobias fond. Gåvans storlek är av samma omfattning som varje anställd hos oss får i friskvårdsbidrag.

Skolmaterial Zanzibar

I december 2018 besökte en av våra lärare ön Zanzibar. De från skolans personal som ville skänka en slant till en lokal skola på Zanzibar gjorde det. Samma summa som personalen samlade in mötte skolan med att bidra med. Totalt fick skolan 2500 kronor, vilket de nu kan använda till skolmaterial.

Skördeloppet Hedemora

Skördeloppet Hedemora jobbar med att öka folkhälsan genom att skapa idrottsglädje för många. Det är helt i vår linje och vi har under flera år deltagit i projektet genom att bjuda alla barn som vill springa 400 eller 800 meter på startavgiften. Desstuom bjuder vi våra egna högstadieelever och vår personal.