Så här började det

Idén om Olympicaskolan föddes när grundaren Lillemor Gunnarsson arrangerade skidläger tillsammans med kollegor i skidklubben för ungdomar i Hedemoraskolans nuvarande lokaler i slutet av 90-talet. Lokalerna de vistades i vid dessa läger stod tomma och var väl anpassade till barnverksamhet.

Olympicaskolan i Hedemora startade  år 2000. Skolan startades med en grundidé om mer idrott i skolan. Idrott, lek och rörelse är skolans grundprofil och på schemat ligger mer idrott än vad skolverket rekommenderar.

Skolan arbetar extra mycket med värdegrundsarbetet och alla elever har en extra  lektion i veckan som endast handlar om detta viktiga ämne. Lektionerna kallas Yasuragi, som på japanska betyder inre harmoni.

Sedan höstterminen 2016 driver Fredrik Ahlgren och Åsa Ahlgren Peters Olympica.

Olympicaskolan finns idag i Hedemora med över 300 elever, Skålö(Vansbro kommun) med ett 60-tal elever samt ett 100-tal i Håksberg(Ludvika kommun).

Förskoleverksamhet finns i Hedemora, Skålö och Gagnef. 
I både Hedemora och Skålö finns även förskolan in nära anslutning till skolorna, vilket ger en trygg och smidig övergång från förskolan till skolan.